Werkplekonderzoek uit laten voeren? Neem voor meer informatie en duidelijke uitleg direct contact op via 085-4019373 of het contactformulier!

Meer weten, lees direct verder:

Fysieke klachten kunnen de productiviteit negatief beïnvloeden en zelfs leiden tot verzuim.  Wanneer een medewerker op de werkvloer uitvalt, kunnen de kosten voor een bedrijf snel enorm oplopen. Ter voorkoming van fysieke klachten of ter voorkoming van uitval kan een werkplekonderzoek worden gedaan.

Wat is een werkplekonderzoek?

Een werkplekonderzoek is een inventarisatie en observatie van de werkomgeving, werkplek en werkhouding. Niet alleen worden alle risico’s worden in kaart gebracht, maar ook wordt de werkplek optimaal afgestemd op de medewerker. Na afloop van het werkplekonderzoek ontvangt zowel de werkgever als de werknemer een rapportage met aanbevelingen en praktische adviezen om de fysieke belasting te verlagen en daarmee de werksituatie te optimaliseren.

Meer weten over werkplekonderzoek door Fixx Ergonomics?

Mocht u interesse hebben in een werkplekonderzoek of bent u op zoek naar meer informatie? Laat het ons weten. Via onze contactpagina kunt u contact met ons opnemen.

Waaruit bestaat een werkplekonderzoek?

 • Kennismaking met werknemer
 • Inventarisatie werkomgeving, werkplek en werkomgeving
 • Invullen en bespreken vragenlijst
 • In kaart brengen fysieke klachten
 • Bewegingsonderzoek (o.a. mobiliteit, spierkracht)
 • Vitaliteitscheck en –advies
 • Instructie instellen werkplek (bijv. bureaustoel, bureau, beeldscherm)
 • Instructie en toepassen van diverse goede werkhoudingen
 • Praktisch toepasbare adviezen om verantwoord ergonomisch te werken
 • Uitgebreide rapportage voor zowel werknemer als werkgever of leidinggevende met overzicht knelpunten, adviezen en aanbevelingen.
 • Telefonische nazorg
 • Follow-up afspraak

Wat kost een werkplekonderzoek?

kostenoverzicht WPO

Ergonomische hulpmiddelen

Het kan voorkomen dat een werkomgeving vraagt om extra maatregelen. Het instellen van de werkplek gecombineerd met goede werkhoudingen zijn dan niet voldoende om een optimale situatie te bewerkstelligen. Het gebruik van ergonomische hulpmiddelen is dan wenselijk zo niet noodzakelijk.

Ergonomische hulpmiddelen kunnen klachten verminderen, bijdragen aan het comfort van de werknemer en/ of de productiviteit verhogen. Een werkplekonderzoek zorgt ervoor dat u precies weet welke ergonomische hulpmiddelen de werkomgeving optimaliseren.

Proefplaatsing

Op veel ergonomische hulpmiddelen kunnen we een gratis en vrijblijvende proefplaatsing aanbieden. Gedurende 14 dagen kunt u het product daadwerkelijk in uw werkomgeving gebruiken en kijken of het product u bevalt. Bent u niet (helemaal) tevreden, dan stuurt u gewoon het product aan ons terug. Vanzelfsprekend heeft u dan de mogelijkheid een soortgelijk hulpmiddel te proberen. Net zo vaak totdat u iets heeft gevonden wat bij u past. Het is belangrijk dat door het gebruik van een product de comfort toeneemt en de klachten verminderen.

Meer weten over de wetenschappelijke onderbouwing van het gebruik van ergonomische hulpmiddelen? Lees meer »